Founding Fathers HighQ

Anekdotes, prangende vragen en de ontwikkelingen van het vak


Zet de vier ‘founding fathers ’ van het 25-jarige HighQ bij elkaar en je hebt gegarandeerd een avondvullend programma aan de keukentafel. Onder het genot van fijne catering , een goed glas wijn en de warmte van de gaskachel komen de verhalen gestaag op gang.

 

Het net ophalen

Het begint met herinneringen ophalen over ‘strategische stappen’ in de jaren ’90, wanneer Peter van Herk aanhaalt dat de huiskamersessies bij Ary-Jan van Winden zo leuk waren. Theo Quaijtaal: “Dat waren serieuze strategische overleggen en ik vond het altijd een hele opgave.” Peter: “Absoluut, het waren ook geweldige plannen die we gezamenlijk smeedden. Toch was het moeilijk onze gedachten om te zetten naar concrete zaken, maar we wisten in die tijd – we hebben het over 1997 – wel dat de kostenmaatschap klaar was om een ‘bedrijf’ te worden. Ary-Jan: “We waren zelf gestart als ‘harde werkers’ en deden dat al vanaf de start in 1992. Dat was overigens verdomd niet slecht, wat we daarmee verdienden. We keken vooruit en hadden het beeld dat we in 2003 zo’n 13 man in dienst wilden hebben. Dat leek ons een prachtig streven. Alleen, het kwam in een stroomversnelling door het aantal opdrachten; er moesten gewoonweg mensen bij komen!” Theo: “We werkten in die tijd voornamelijk met tussenbureaus zoals Michael Page en hadden het idee dat we dat moesten terugbrengen naar 70% zodat het aandeel eigen klanten naar 30% kon groeien.” In die tijd was Ary-Jan vooral gefocust op efficiency en werkten Theo en Peter als interimmer bij klanten. Jasper Marijs, die sinds 1996 het team compleet maakte, probeerde het Oosten van het land te ontginnen: “Dat dat kwam niet goed van de grond. Men had daar de sterke overtuiging dat interimmers dure zakkenvullers waren,” herinnert Jasper zich. Peter: “Helaas heeft onze branche daar met golven last van.”

 

Tijdslijn; directeur van HighQ (voorheen Van Herk & Van Winden)

Van links naar rechts.
Jasper Marijs: 1996-2002
Peter van Herk: 1992-heden
Theo Quaijtaal: 1993-2013
Ary-Jan van Winden: 1992-2001

 

Gezond Boeren Verstand (G.B.V.)

Ary-Jan merkt op dat het hem opvalt dat de website van HighQ een mooi tegengeluid geeft: “Heel ‘down to earth’ juist! Mooi om te zien dat die waarde nog steeds herkenbaar is, na al die jaren.” Samen met Peter bedacht hij de waarde ‘Gezond Boeren Verstand’ en daar staat HighQ anno 2017 nog steeds voor. “Dat geeft wel aan hoe we destijds al dachten,” lacht Ary-Jan: “Het moest sneller, beter, pragmatischer.” Volgens Peter is dat altijd zo gebleven: “We zorgen gewoon dat het gedaan wordt, we voegen de daad bij het woord. En het klopt, op de website hebben we die vertaling ook gemaakt. De bezoeker van onze site moet het gevoel hebben dat de interimmer ook de buurman of de leesmoeder van school kan zijn. Zo voorkomen we dat we in de sfeer van ‘arrogantie’ getrokken worden.” Theo vult aan: “Ik heb wel eens een mail afgesloten met ‘Hartelijke groet, Theo Quaijtaal G.B.V.’ als antwoord op een mail van iemand die in zijn handtekening alle afkortingen van drs. tot mr. en ing. had opgesomd. Dat deden wij niet, gewoon Gezond Boeren Verstand.” De heren lachen hier hard om en het lijkt het startsignaal te zijn voor mooie anekdotes...

 

Een nieuw elan

Van een stiekeme scheut cognac in de koffie van Jasper tijdens een sollicitatiegesprek tot het uitpluizen van het 100.000 Stratenboek in december 1992 toen Peter en Ary-Jan aan de start van een era de stoute schoenen hadden aangetrokken en langs potentiële tussenbureaus gingen om een fles wijn te brengen. “Het hielp ons wel om onder de aandacht te komen, die actie,” vertelt Peter. Ary-Jan: “Weet je nog dat we toen langs dat kantoor gingen in de Heiligestraat van Amsterdam, met die man die een heel verhaal had? Peter schiet in de lach van herkenning: “Ja, hij legde ons uit hoe hij langs de douane was gekomen toen hij zijn paspoort was kwijtgeraakt. Wij keken vol verbazing hoe hij over de grond kroop om het voor te doen en waren vervolgens zo verbouwereerd dat we per ongeluk de flessen wijn weer mee terug hadden genomen...!” 

Het waren de begintijden van een nieuw elan voor de heren. In oktober 1992 was Van Herk & Van Winden een feit. Nog geen jaar later voegde Theo zich bij het bedrijf en in 1996 kwam Jasper er ook bij. Een sterk team, dat in de wetenschap van nu, sommige zaken toch anders aangevlogen zou hebben. Ary-Jan: “We hadden eigenlijk geen idee! We dachten dat we het van de tussenbureaus moesten hebben, maar dat bleek later niet sec het geval.”

 

Retrospectief: wat had anders gekund?

Over één momentum zijn alle heren het unaniem eens: dat had anders gemoeten. Het gaat hier over een voorgenomen fusie in 2000. Pentascope wilde het bedrijf overnemen, maar dit ging ‘zo rap’ dat de heren er onderling niet goed uit kwamen en besloten om het personeel mee te laten beslissen. “Dat had nooit mogen gebeuren,” zegt Ary-Jan. Zijn vertrek, nog geen jaar later, hing hier naar eigen zeggen mee samen. “Ik begreep wel dat Theo en Jasper de druk opvoerden voor deze fusie, maar ik werd er niet warm van, terwijl er toch een aanzienlijk hoog bod lag.” Peter was in die tijd erg druk met zware opdrachten: “Ik zette mij voor 150% in en was in de avonduren vaak ook nog bezig. Het is bijna als een vlucht aan mij voorbijgegaan.” Dat duidt direct ook de versnipperde activiteiten rondom dit traject aan, want er waren meerdere uitwisselingsprogramma’s geweest, zo stelt ook Jasper: “Er zijn drie of vier avonden georganiseerd waarbij personeel van beide bedrijven kennis deelden, onder het mom van ‘kennisevents’.” Tijdens een van de avonden bleek dat bij het personeel van Pentascope duidelijk meer bekend was over een mogelijke overname en hierop gezinspeeld werd bij het personeel van Van Herk & Van Winden. “We moesten hier echt voor ons gevoel voor door het stof,” vertelt Peter. De mannen zijn het er over eens dat ze 1-0 achter stonden bij hun eigen medewerkers. “We maakten onze excuses en hebben een stemming gehouden: wel geen fusie. Het werd 50/50 in de uitslag en dat gaf ons reden het af te blazen.”

Theo haalt nog even aan dat Ary-Jan al had aangegeven niet mee te willen in dit tempo, waarna deze laatste zegt: “Klopt, ik had gewoon plezier in de opdrachten, maar besefte wel degelijk dat ik mijn mening niet kon laten gelden. Dat moet je eerlijk zijn en zelf vertrekken. We konden heel goed met elkaar door een deur, en dat wilde ik graag zo houden. Laten we wel wezen: ik kon met een niet onverdienstelijk bedrag vertrekken.”

 

“Beste tijd uit mijn leven”

De vier ondernemers kijken met veel plezier terug op hun gezamenlijke periode bij Van Herk & Van Winden (in 2003- 2005 onderdeel van K+V en vanaf 2005 verder onder de naam HighQ). “Het was de beste tijd uit mijn leven,” stelt Jasper. Waarom? “De afwisseling, het pionieren, de samenwerking onderling, het was echt geweldig. Maar ook de opdrachten, onder andere bij 3M en Megapool, brachten veel voldoening.” 

Het werk is nog steeds leuk en Peter, die als enige van de vier heren nog altijd aan het roer van HighQ staat, kan met name uitleggen hoe de ontwikkeling in dit specifieke vakgebied is gegaan. “Vroeger waren ZZP’ers afhankelijk van bureaus als wij, maar de laatste vijf jaar zie je een duidelijke verandering. De ZZP’ers kunnen beter hun eigen netwerk onderhouden, onder andere dankzij social media als LinkedIn. Ja, soms zijn deze kanalen gunstig vanwege het resource element, en andere keren werkt het juist concurrerend.” De crisis heeft ook veel invloed gehad op de ontwikkeling van het vakgebied én op die van HighQ. In 2008 draaide het bedrijf nog een recordomzet van 12 miljoen euro, waarbij zo’n 40% tot 50% externen werden ingezet. Theo: “We groeiden toen zo hard dat we mensen van opdrachten moesten afhouden. We waren op dat moment meer aan het ‘managen’ dan aan het ‘scoren’. In november 2008 hadden we ons budget rond en in januari 2009 moesten we al om de tafel met de boodschap: ‘dit gaat ‘m niet worden’.” Het personeel werd bij elkaar geroepen (75 in dienst en 120 in opdracht) en een eerste ontslagronde volgde later dat jaar, waarna er nog een onvermijdelijk was in 2011. “Het is ongelooflijk zonde om kostbaar kapitaal op die manier te moeten vernietigen. We zijn toen – op advies van de OR – in gesprek gegaan met een aantal ‘zwaargewichten’ met de mededeling dat zij, wanneer ze ‘elders beter konden vinden’, ze natuurlijk mochten vertrekken. Dit werd volledig verkeerd opgevat, waarna we met de billen bloot moesten. Hoewel we het goed bedoelden, kwamen we niet veel verder en niemand stapte – uiteraard vanwege onzekerheid – uit zichzelf op. Het heeft veel met Theo en mij gedaan, ook emotioneel. Mensen werden verdrietig, in plaats van boos en dat gaf nog maar eens de ‘verbondenheid’ in het bedrijf aan waar wij altijd op sturen en trots op zijn.”

 

Meer - grappige herinneringen

Tijdens het tweede en derde gerecht komen de grappige anekdotes weer op gang, zoals die ene keer toen Theo met collega’s de directiekamer van (opdrachtgever) Unisource had behangen met kinderbehang, of toen Theo en Peter voor de grap bij een hotelreceptioniste een potje vaseline bestelden... Ja, het waren mooie tijden, met heel veel herinneringen.

 

Veranderingen in de markt

Het zoete en uitgebreide dessert geeft Peter, Ary-Jan, Theo en Jasper de gelegenheid om eens vooruit te blikken. Wat gunnen de heren HighQ? “Ik zie dat er nog steeds enorm veel betrokkenheid is, een waarde die altijd belangrijk is geweest voor de organisatie en waarmee het zich onderscheidt. Ik weet ook zeker, zoals ik Peter ken, dat er veel aandacht wordt besteed aan inlevingsvermogen. Toen ik laatst bij een event was van HighQ, zag ik dat het allemaal ‘klopte’. Ik gun HighQ dat dit zo blijft.” Ary-Jan: “Klopte het ook in de tijd met ‘grote aantallen en omzetten’?” Theo en Peter roepen in koor: “Nee! Met het herijken van de strategie na de laatste ontslaggronde hebben we ons DNA ook weer duidelijk vastgelegd. We nemen hier zelfs nieuwe mensen op aan. In de eerste jaar na die positionering waren dat soms financials die niet 100% ‘perfect’ waren, maar waar we potentieel in zagen. Dat kan de laatste paar jaar niet meer, de eisen zijn zo hoog geworden; zelfs het curriculum vitae wordt tot op de komma uitgeplozen, elke expertise onder het licht gehouden. Waarna de kandidaat in de praktijk niet geoorloofd is een misstap te maken, ze worden op alles afgerekend. Er is geen ruimte voor een foutje.” Op de vraag of dit houdbaar is, antwoordt Peter: “Het zal door de conjunctuurgolf wat minder scherp gespeeld worden vanuit beide partijen. Hoewel het ook de tendens is dat klanten bereid zijn langer te zoeken naar hun ‘ideale’ kandidaat.” 

“Iets wat altijd gebleven is en wat ik HighQ gun voor de komende tijd zijn de waarden ‘gedrevenheid en plezier’. Standvastig en rotsvast. Kunde is al de basis, en die is aanwezig!” meent Jasper. Theo vult aan: “Het zou goed zijn voor het bedrijf als het iets minder bescheiden zou zijn. Dat kregen we regelmatig terug.” Peter erkent dit, terwijl er genoeg reden is om meer te roepen dat er enorm wordt geïnvesteerd in de mensen met opleidingen en trainingen. 

Een onderscheidend vermogen. Peter: “Ik meen dat er voor ons nog steeds een hele mooie marktpositie is, doordat we steeds vanuit de sterke HighQ-cultuur werken, met mensen die over de juiste skills beschikken.” Ary-Jan sluit af met de woorden: “Al 25 jaar, dat is wel een stempeltje waard!” 

Ary-Jan & TheoPeter & Jasper

Ary-Jan & Theo                                                                                                               Peter & Jasper

 

En wat doen de founding fathers nu?

Peter is directeur-eigenaar van HighQ en heeft zo’n 35 man personeel in dienst, naast een x aantal ‘externen’. Het bedrijf is in 1992 opgericht door hem en Ary-Jan
Winden onder de naam: Van Herk & Van Winden.

Ary-Jan is financieel adviseur bij een aantal bedrijven, waaronder een snel groeiend grondbank/potgrondbedrijf en een bedrijf dat productpresentaties ontwikkelt. Hij begeleidt verder een aantal start-ups en houdt daarnaast nog genoeg tijd over om goed bezig te zijn in de tuin en te genieten van het buitenleven.

Theo is directeur ad interim bij Stichting Roparun, daarnaast werkt hij voor een familiebedrijf, is hij RvC lid bij KOBER een kinderdagopvangorganisatie in Breda, Bestuurslid bij de Foundation for Natural Leadership en geeft hij les bij NIVE opleidingen.

Jasper beheert tegenwoordig het kapitaal van een welvarende familie. Dit doet hij vier dagen per week en op de vijfde dag runt hij zijn administratiekantoor, van waaruit hij de boekhouding voor een aantal DGA’s verzorgt.

 

 

Tekst: Barbara van Baarsel - Buro Barcode
Download de pdf van het interview

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

HighQ Talk
Neem contact op

Recente artikelen van HighQ Talk

Populair