HighQ brengt Finance verder

Of toch de mensen?


Het kapitaal van een bedrijf zijn de mensen. Weinig organisaties zullen dit tegenspreken, maar HighQ gaat nog een stapje verder daarin en doet er alles aan om haar mensen niet alleen tevreden te houden, maar ook verder te ontwikkelen. Mensen betrekken om betrokkenheid te krijgen. Dat deed het bedrijf 25 jaar geleden al en die strategie wordt onverminderd doorgevoerd, in goede en minder goede tijden.

Willem Rog, een jaar in dienst, zegt dat als je in de detachering werkt je veel zelfstandig werkt. “Vanuit HighQ krijg je iemand toegewezen, die je als soort hulplijn kan inschakelen. Het is prettig om iemand op de achtergrond te hebben, zodat je altijd een expert hebt met wie je kan sparen en bepaalde situaties kan bespreken.” Een andere interim-manager van HighQ is Gerard Bijleveld. Hij heeft binnen diverse branches gewerkt en daar diverse opdrachten vervuld. Dit is ook de kracht van ons werk. “Je hebt te maken met verschillende CAO’s, bedrijfsculturen, systemen en processen. Maar ook de ‘menscultuur’ is overal anders.”

HighQ vervult ook diverse opdrachten voor goede doelen. Hélène op ’t Landt is voor een opdracht drie keer naar Mozambique gestuurd. “Dit heeft mij op werkvlak ontwikkeld. Daarnaast had dit ook persoonlijk een enorme impact. Ik ben anders gaan kijken naar hoe ik in het leven sta.”

Het bijvoeglijk naamwoord van HighQ is ‘betrokken’. En dan twee kanten op: HighQ is betrokken bij haar mensen, maar ook alle medewerkers zijn betrokken met elkaar en het bedrijf.

 

 

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

HighQ Talk
Neem contact op

Recente artikelen van HighQ Talk

Populair