De CFO van 2014

Het terugkijken op 2013 is voorbij. Tijd om vooruit te kijken. Hoe neem je als CFO het heft in handen en zorg je ervoor dat 2014 een succesvol jaar wordt?


De eerste week van januari zit er op en het mijmeren over afgelopen jaar is nu wel een beetje klaar. De blik is gericht op 2014. Wat gaat ons dit jaar brengen? Is het optimisme in de economie ook vertaald naar hogere targets in de budgetten of is het nog voorzichtigheid troef? Hoe neem je als CFO het heft in handen en zorg je ervoor dat 2014 een succesvol jaar wordt?

Toekomstmuziek

Na een, voor de meeste CFO’s , defensieve tijd van kosten besparen en krimp is er weer een voorzichtig zonnetje aan de horizon te zien. Tijd om eens de balans op te maken en te kijken naar het toekomstperspectief van de onderneming maar ook hoe het staat met de kwaliteit van de financiële kolom van het bedrijf. De CFO kan alleen goed functioneren als zijn achterban de zaakjes voor elkaar heeft. Inmiddels is de bezetting van de financiële afdeling bij veel bedrijven teruggebracht naar een absoluut minimum. Op zich geen probleem als de krimp in personeel is opgevangen door technologie die alles effectiever en efficiënter heeft gemaakt. Maar is dat ook zo of nemen we risico’s met de betrouwbaarheid van onze informatievoorziening?

Stakeholdermodel

Naast de zorg voor de kwaliteit van de interne verantwoording zijn de wensen en de druk van de stakeholders ook toegenomen de afgelopen jaren. Niet zo gek dus dat er veel druk ligt op de cijfertjes. In de wereld van nu is verandering de enige constante geworden en dat leeft vaak op gespannen voet met de behoefte van de CFO om grip te houden op alles. Tot dusver is dit redelijk zware kost, maar ik vrees wel de harde werkelijkheid.

 

De thema’s voor 2014

Er is natuurlijk niet een eenduidige oplossing voor het bovenstaande maar er zijn wel twee thema’s die ik er uit wil pikken. Er is een absolute noodzaak om ook binnen de financiële kolom continu te werken aan innovatie. Dit kan alleen als er in innovatie wordt geïnvesteerd qua tijd en geld. Hoe doe je dat? Laat medewerkers meedenken in verbeterprocessen, luister goed naar de wensen van je stakeholders, zet innovatie als vast punt op de agenda of stel een innovatie manager aan.

 

Een tweede punt van aandacht is de kwaliteit van de boekhouding. Boekhouding is tegenwoordig een vies woord. Wie durft er nog tegen zijn vrienden te vertellen dat hij of zij op de boekhouding werkt? Boekhouden heeft een stoffig en saai imago. De verschillende opleidingen werken aan dit beeld graag mee want alleen de controller of CFO telt. Het valt mij op dat net afgestudeerde financials niet kunnen boekhouden en dat is toch knap lullig. Jammer want boekhouden is een mooi vak en voor de betrouwbaarheid van de cijfers essentieel.

 

Mijn oproep aan de CFO van 2014; zorg voor innovatie en neem fatsoenlijke boekhouders in dienst!

 

Wilt u reageren op dit artikel? Plaats hieronder uw reactie.
Klik hier om naar de homepagina van HighQ te gaan.

1 reactie
Erik Janssen
woensdag 03 september 2014 om 10:03

Interessant artikel! Wij hebben hele goede ervaringen met het online boekhoudprogramma van Offective! Erg makkelijk in gebruik! Kijk maar eens op www.boekhoudprogramma-online.nl.. of klik hier.

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Peter van Herk

Peter van Herk is directeur van HighQ. Hij heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het financieel interim management vak.

Neem contact op

Recente artikelen van Peter van Herk

Populair