De financial als business partner

Van financials wordt steeds meer verwacht dat ze kunnen acteren als business partner. Welke eigenschappen moet een business partner bezitten?


Veranderende vraag uit de markt

 

Als account manager bij HighQ financieel interim sta ik dicht bij de markt en zodoende krijg ik ook de veranderingen in de vraag van opdrachtgevers mee. De opdrachtgever is steeds meer op zoek naar een financial interim manager die ook kan acteren als business partner. Het werkveld van een business-controller wordt steeds minder uitvoerend. Het management verwacht een actieve opstelling van de controller bij de business. In tijdschrift ‘financieel management’ wordt deze ontwikkeling onderschreven.

 

 

De eigenschappen van de financial business partner

 

Bij het invullen van een opdracht gaan we bij HighQ op zoek naar de perfecte match tussen de wensen van de opdrachtgever aan de ene kant en de expertise en persoonlijkheid van de interim manager aan de andere kant.

 

Mijn ervaring is dat naast competenties zoals accuratesse, betrouwbaarheid, analytisch vermogen, kwaliteitsgerichtheid en integriteit de volgende competenties erg belangrijk zijn wanneer de financial als business partner moet acteren:

 

• Creativiteit
• Visie ontwikkeling
• Inlevingsvermogen
• Durf
• Onafhankelijkheid
• Overtuigingskracht

 

Zeker het ontwikkelen van durf en overtuigingskracht is niet vanzelfsprekend. Het is als controller natuurlijk heel lastig om te kunnen schakelen tussen zijn rol als “gatekeeper” en business-partner. Als “gatekeeper” ben je toch het geweten van de organisatie en denk je met name in risico’s terwijl je in de rol als business-partner meer in kansen en mogelijkheden moet denken.

 

Om als controller de rol van business partner op je te nemen zullen dus grenzen opgezocht moeten worden. De financial zal durf moeten tonen om de juiste eigenschappen te ontwikkelen en af en toe uit de comfort zone moeten treden. Echter, een controller staat niet alleen in deze ontwikkeling. De omgeving zal vertrouwen moeten geven en bij moeten sturen waar nodig. Een (interim) controller kan zich écht onderscheiden door te realiseren dat er in deze tijd andere verwachtingen zijn en daar op in te spelen.

 

Het laatste woord over de financial als business partner is zeker nog niet gezegd. De tijd zal leren hoe de functie van de financial en de vraag van de opdrachtgevers zich verder zullen ontwikkelen.

 

Wilt u reageren op dit artikel? Plaats hieronder uw reactie.

Klik hier om naar de homepagina van HighQ te gaan. 

3 reacties
love
maandag 28 januari 2019 om 06:14

No matter how old you are, family history is important. While you might not think so at the time, as you get older there will be things you and your grandchildren will want to know. Most of us don't realise it until the older generations are gone and you can't replace first hand comments. Don't just put in about the good times, add in the harder times and how you overcame those trials. Another thing to remember is what caused the deaths of those you loved. There are many things that have been found to continue into future generations that knowing it runs in the family can be helped with now or possible in the future. prevention starts with knowing where to start. I wish someone had taken the time to write these things down for mew to be able to go back to. My Grandmother and my mother told us many stories of what things happened in their lives and about the people in their lives. I now wish someone had written those things down since both have passed now. But I never thought at that busy point in my life that I would one day want to remember all those things. So much family history is lost when the older generations are gone. Please pass it on to your family while you can. You can even just do it digitally so it can be accessed by family later on.Family pictures are something to cherish also. Just be sure to write down who is pictured in them, where they are taken and when. I have found family pictures that no one now even knows who is in them.

 

 

 

AKHERETEMPLE@gmail.com

 

or

 

call/whatsapp:+2349057261346

Josef Lewis
maandag 14 januari 2019 om 07:15

Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

 

 

 

Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

 

 

 

We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

 

 

 

E-mail: progresiveloan@yahoo.com

 

Oproep / WhatsApp: +16626183756

 

Website: progresivefunding.wordpress.com..

VICTORIA
dinsdag 13 november 2018 om 02:47

Heeft u een dringende lening nodig om uw rekeningen te betalen, een huis te kopen, te herfinancieren of een nieuw bedrijf op te bouwen, persoonlijke lening, om een auto te kopen? enz.

 

Neem contact op met een bekende kredietverstrekker zonder bang te zijn verloren te gaan. wij bieden leningen aan mensen die een financiële lening nodig hebben tegen 3% rente. neem vandaag nog contact met ons op voor uw snelle en handige leningaanvraag over onze leenservice.

 

Neem contact met ons op met een van de onderstaande gegevens.

 

E-mail: financial_creditloan@outlook.com

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Peter van Herk

Peter van Herk is directeur van HighQ. Hij heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het financieel interim management vak.

Neem contact op

Recente artikelen van Peter van Herk

Populair