Ontwikkel je sterke punten!

De kracht rondom de ontwikkeling van je eigen competenties


Persoonlijke ontwikkeling is iets wat constant gaande is en waar iedereen mee te maken heeft. Het heeft betrekking op eigenschappen/competenties die je bewust of onbewust aan het ontwikkelen bent of wilt gaan ontwikkelen. Ontwikkelen en daarmee om kunnen gaan met verandering is in mijn ogen essentieel voor elke beroepsgroep, want verandering is het enige wat blijvend is.

Om ontwikkeling meetbaar te maken wordt veelal gebruik gemaakt van het welbekende persoonlijk ontwikkelplan (POP). Wat ik opvallend vind aan persoonlijke ontwikkelplannen die men maakt, is dat deze vrijwel altijd uit gaan van de ontwikkeling van competenties die minder ontwikkeld zijn dan andere competenties. Tot voor kort deed ik dit zelf ook. Totdat ik het boek “Ontdek je sterke punten” van Marcus Buckingham en Donald O. Clifton las.

In eerste instantie geeft het boek je inzicht in wat je persoonlijke sterke punten zijn. Het laat men beseffen hoe je tegen jezelf als persoon aan kan/zou moeten kijken maar vooral dat je niet moet kijken naar je minder ontwikkelde competenties maar dat je ervoor moet zorgen dat positieve aspecten worden benadrukt en worden ontwikkeld. Door het ontwikkelen van sterke punten gebruik je je talenten. Bijkomend zit je lekkerder in je vel als je doet waar je goed in bent en/of wat je leuk vindt dan dat je werkt aan dingen waar je minder goed in bent en/of wat je minder leuk vindt.

*Benjamin Franklin noemde ongebruikte talenten “zonnewijzers in de schaduw”

*Warren Buffet: “ik heb meer geld dan jullie, maar dat maakt mij niet anders dan jullie. Ik heb liever een cheeseburger van de McDonalds dan een etentje van honderd dollar. Als er al verschil is tussen jullie en mij zou dat weleens het eenvoudige feit kunnen zijn dat ik iedere dag in de gelegenheid ben datgene te doen wat ik graag doe. Iedere dag, als jullie iets van mij willen leren is dat het beste advies wat ik jullie kan geven.

*Je kan alleen excellent gaan presteren door jouw sterke punten te optimaliseren. Nooit door te concentreren op het verbeteren van zwakke punten.

*Zelfs een tekortkoming als dyslexie is een talent, mits je een manier kunt vinden om er productief gebruik van te maken. David Boies lijdt aan dyslexie. Hij was de advocaat van de overheid in het anti-trustproces tegen de softwaregigant Microsoft. Hij was degene die Bill Gates met zijn consequent beleefde vragenstellerij al in de hoorzittingen die voorafgingen aan het proces zelf, als het ware “ sloopte” en de rechter met zijn glasheldere uiteenzetting wist te overtuigen van het standpunt van de overheid. Zijn dyslexie leidde ertoe dat hij lange, complexe woorden verafschuwde.

Bij velen lijkt de angst voor de eigen zwakke punten sterker dan het vertrouwen in onze sterke punten. Draai dit om! Besef wat je sterke punten zijn, doe dingen waar je goed in bent/bij voelt en ontwikkel je sterke punten waardoor je prestaties verbeterd worden.

Wilt u reageren op dit artikel? Plaats hieronder uw reactie.

Klik hier om naar de homepagina van HighQ te gaan.

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Ralph Zunneberg

Ralph Zunneberg is financieel interim manager bij HighQ. 

Neem contact op

Recente artikelen van Ralph Zunneberg

Populair