Flexibele schil, realiteit of fictie?

Het bedrijfsleven is toe aan een flexibele invulling van de personeelsbezetting.


Misschien is het prediken voor eigen parochie maar in deze blog wil ik de flexibele schil promoten. Er wordt in de pers en de vakbladen regelmatig bij stilgestaan. Het bedrijfsleven is toe aan een flexibele invulling van de personeelsbezetting. Enerzijds vanuit kostenperspectief maar anderzijds ook vanuit een duidelijke visie over de ontwikkeling van het bedrijf. Seizoen- of groeiwisselingen, extra projecten en efficiencyslagen welke op termijn pas effect hebben zijn argumenten om na te denken over een flexibele invulling van uw bezetting.

HighQ is al jaren actief in dit werkveld, meestal met de invulling van financiële sleutelposities maar we hebben in onze portefeuille ook een aantal bijzondere projecten met parttime inzet van studenten. Deze projecten hebben alles te maken met incidentele werkzaamheden of een tijdelijke behoefte om extra capaciteit in te zetten. Het gaat dan niet alleen om extra handjes maar ook om slimme handjes. Met de studenten ontstaat een duidelijke win-win situatie. De parttime werkzaamheden zijn voor de student een perfect middel om werkervaring op te doen tegen een leuke vergoeding. Voor de opdrachtgever zijn het slimme en “productieve” werknemers die tegen aantrekkelijke voorwaarden goed voor uitvoerende klussen zijn in te zetten. Naast de voordelen betekent dit wel dat de klant iets extra tijd kwijt is aan planning en overdracht, omdat de flexibele kracht de werkzaamheden combineert met een studie. HighQ kan deze planning overigens ook overnemen. Het inzetten van studenten vraagt wel om een recruitmentafdeling die genoeg energie steekt in het opzetten en onderhouden van contacten met deze doelgroep. Daarnaast vereist het een strakke bewaking van de tijdelijke contracten.

Geïnteresseerd, maar heeft u niet de middelen of wilt u niet het risico lopen van een arbeidscontract, neem dan contact op met HighQ!

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Peter van Herk

Peter van Herk is directeur van HighQ. Hij heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het financieel interim management vak.

Neem contact op

Recente artikelen van Peter van Herk

Populair