Waarom iedereen een coach zou moeten hebben

Kom uit de luie modus! Misschien ben je al bewust bezig met je persoonlijke ontwikkeling, maar lukt het je niet om de benodigde acties te ondernemen. Een coach kan je nét dat zetje geven.


“Een slimme leert van zijn eigen fouten. Een wijze leert van andermans fouten. Een dwaze leert van niemand.”

Bovenstaande uitspraak heb ik jaren geleden ergens opgepikt en deze is altijd blijven hangen. Was het van een boek? Van tv? Of van internet? Ik zou het echt niet meer weten. Wat ik wel weet is dat deze quote precies weergeeft hoe ik in het leven sta: ik probeer zo veel mogelijk van andermans ervaringen en fouten te leren om sneller te komen waar ik wil zijn. Zo ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Binnen HighQ heb ik daarom een coach die mij helpt om mijn volledige potentie te benutten. Als je zelf ook stappen wilt zetten op persoonlijk vlak, dan kan ik een coach zeer aanbevelen.

Bespaar kostbare tijd en energie

Ik zie een coach als een navigator. Iemand die het pad bewandeld heeft en jou kan vertellen wat de kortste route is om op jouw eindbestemming te komen. Zou je zomaar gaan rijden als je de weg niet wist? Misschien zul je er uiteindelijk wel komen, maar het zal hoogstwaarschijnlijk veel langer duren. Bespaar jezelf dus kostbare tijd en energie en laat je navigeren door een coach.

Uit de luie modus komen

Misschien ben je al bewust bezig met persoonlijke ontwikkeling, maar lukt het je niet om de acties te ondernemen of vol te houden die je voor ogen had. Net als een motor die bromt bij het opstarten en dan vervolgens weer afslaat. Het is heel makkelijk om ergens aan te beginnen, maar volhouden is een stuk lastiger. Dat komt omdat we van nature lui zijn. Nieuwe patronen aanleren vergt dan ook een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen. Juist een coach kan je net dat zetje geven waardoor je uit de luie modus komt en echt stappen gaat zetten.

Zelfs de besten hebben een coach

Kijk naar de sportwereld. Topsporters zoals Usain Bolt, Tiger Woods en Roger Federer hebben allemaal een coach die hen helpt om beter te worden en persoonlijke doelen te verwezenlijken. Mijn credo is: wie succesvol wil zijn, kopieert succesvolle mensen. Een coach nemen is dus geen teken van zwakte – wat misschien gedacht wordt, maar juist een teken van sterkte.

Meer geluk

Een coach kan je helpen om mentale obstakels inzichtelijk te maken en wat je eraan kunt doen om deze uit de weg te ruimen. Door interne blokkades op te heffen, vergroot je jouw bewustzijn, krijg je meer energie en zul je veel beter in staat zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Een groter bewustzijn leidt uiteindelijk tot meer geluk en daar heeft iedereen baat bij!

Investering voor het leven

Door een coach te nemen ga je in jezelf investeren. En dat is nog steeds de beste investering die je kunt doen. Een investering die alleen maar in waarde kan stijgen naarmate de tijd verstrijkt. Wat er ook gebeurt. Creëer dus op een veilige manier meer waarde voor jezelf en jouw omgeving. Wat heb je te verliezen? Het enige dat je kunt verliezen is jouw kleine ego…

Binnen HighQ hechten we veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft elke HighQ’er standaard een interne coach. Ook een externe coach behoort tot de mogelijkheden als daar op enig moment behoefte aan is. Wil je meer weten over coaching? Neem dan contact met ons op via info@highq.nl.

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Dat Dinh

Dat Dinh is financieel interim manager bij HighQ. Hij heeft diverse functies in finance & control vervuld.

Neem contact op

Populair