Weg met de vakantiespreiding

Vakantiespreiding is niet meer van deze tijd. Afschaffing zal zelfs bijdragen aan het verbeteren van de economie.


ANP, januari 2013: Remkes wil af van vakantiespreiding

‘Alle Nederlanders zouden weer in dezelfde periode in de zomer op vakantie moeten gaan.’ Dat bepleitte de Noord-Hollandse commissaris van de Koningin, Johan Remkes, vrijdag in zijn nieuwjaarstoespraak in het provinciehuis in Haarlem. De commissaris sloot zijn toespraak af met de hartenkreet ‘weg met de vakantiespreiding’.  Volgens hem is het niet meer van deze tijd dat de BV Nederland van begin juli tot begin september in een grote zomerslaap is gedommeld. ‘Het lijkt wel of we met zijn allen twee maanden lang dicht zijn. En dat in een tijd dat we alles op alles moeten zetten om de economie uit het slop te trekken.’

 

Theo Quaijtaal, september 2013

Al jaren ben ik tegen vakantiespreiding.  Met de meivakantie mee gerekend ligt Nederland drie tot vier maanden plat. De vraag is of iets wat ooit in het verleden is afgesproken nog zinvol is in de huidige tijd. In het verleden reden we inderdaad met zijn allen naar de vakantiebestemming in Italië, Frankrijk of Spanje. Zoals de ANVR op haar website schrijft: ‘Vakantiespreiding brengt veel voordelen met zich mee, waaronder: minder verkeersdrukte naar de vakantiebestemmingen, minder noodzaak tot uitbreiding van hotels en faciliteiten voor piekmomenten en een beter behoud van het leefgebied van de plaatselijke bewoners.’ Is dit wel echt het geval met die 10 miljoen mensen uit Nederland die op vakantie gaan? Verkeersdrukte vanwege vakantiegangers hebben we toch. Verder gaan we op dit moment niet op vakantie vanwege de economische crisis, of maken we verre reizen. Er zijn volop mensen die hun geld in verre reiservaringen stoppen in plaats van aandelen of we gebruiken de meivakantie om iets speciaals te doen.

 

Wie ik ook spreek, medeondernemers, mensen in het onderwijs, vrienden, kennissen, klanten, medewerkers, horecaondernemers,  niemand ziet nog het nut om in het kleine Nederland vakantiespreiding toe te passen. Buitenlandse ondernemers zijn sowieso verbaasd over het aantal weken dat wij achter elkaar op vakantie kunnen. Binnenkort hebben we ook weer een gespreide herfstvakantie. Nederland weer twee weken minder productief. Afgelopen jaar was de krokusvakantie zelfs in drie weken onderverdeeld. Als ondernemer uit Brabant met kinderen was ik dit jaar al eind juni aan de beurt. Mijn klanten uit de Randstad gingen begin augustus met vakantie. Het hele ritme van zaken doen wordt eruit gehaald.  Wat is er mooier dan zes weken met elkaar op vakantie te gaan om vervolgens weer keihard te werken aan een stevige Nederlandse economie?

 

Wilt u reageren op dit artikel? Plaats hieronder uw reactie.
Klik hier om naar de homepagina van HighQ te gaan.

1 reactie
Josef Lewis
maandag 14 januari 2019 om 07:27

Ben je financieel down of heb je een lening nodig om je eigen bedrijf op te zetten of je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? We geven lening zo laag mogelijk tegen 2% tarief bieden wij bedrijfslening, huislening enz. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via e-mail: progresiveloan@yahoo.com OF Bel / WhatsApp: +16626183756, bereik ook onze aanvullende

 

Website: progresivefunding.wordpress.com.. voor meer informatie.

Reageren Laat ons weten wat je vindt van deze blog. Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht.
Naam *
E-mail (wordt niet getoond op de website) *
Reactie *

De schrijver

Theo Quaijtaal

Theo Quaijtaal is directeur van HighQ. Hij heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het financieel interim management vak.

Neem contact op

Recente artikelen van Theo Quaijtaal

Populair