Budgettering

Hoe brengt HighQ budgettering verder?
Begrotingen, forecasts en planning & control

Het opstellen van een begroting voor de korte of lange termijn is een complex proces. Het budgetteringsproces beslaat niet alleen het opstellen van de prognoses, maar ook het bewaken van de budgetten ten opzichte van de werkelijke cijfers en de analyse van eventuele verschillen. Voor het maken van forecasts heb je juiste en volledige informatie over de bedrijfsvoering nodig. Alle stakeholders moeten dus bij het proces betrokken blijven. En wat voor tijdige en noodzakelijke acties formuleer je bij budgetafwijkingen?

HighQ komt graag bij je aan tafel voor het inrichten en het automatiseren van het budgetteringsproces. Ook schuiven we aan als je hulp nodig hebt bij de uitvoer zelf. Onze finance professionals begrijpen hoe het begrotingsproces in zijn werk gaat en hebben kennis van verschillende softwaretoepassingen om het proces te ondersteunen. Ze kennen de ins en outs van begrotingen en forecasts en weten hoe ze de knelpunten in het proces moeten omzeilen of oplossen.

Voor een optimaal budgetteringsproces is het belangrijk dat je als organisatie de planning & control op orde hebt. HighQ heeft een scan ontwikkeld voor het doorlichten van ‘Het huis van Planning & Control’. Het huis is opgebouwd uit verschillende bouwstenen en een stevig fundament. De scan maakt per bouwsteen inzichtelijk hoe de planning & control in jouw organisatie ervoor staat. Het eindproduct van onze scan is een rapport met concrete verbetermogelijkheden, zodat jouw planning & control straks staat als een huis.

Zo brengt HighQ budgettering verder!

Wil je meer weten over hoe HighQ budgettering verder brengt?

Ben je benieuwd wat HighQ voor jou kan betekenen? Hoe de professionals van HighQ helpen bij het inrichten en automatiseren van het budgetteringsproces? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je aan tafel!

"Bij HighQ is er volop aandacht voor de mens achter de cijfers."

Uit de wereld van HighQ

Up-to-date blijven over de wereld van finance? Benieuwd waar HighQ zich mee bezighoudt? Lees het in onze blogs!