Periodeafsluiting

Home / Onze oplossingen / Processen / Periodeafsluiting
Hoe brengt HighQ de periodeafsluiting verder?
Tijdig, snel en volledig afsluiten en efficiëntere accountantscontrole

Of het nou maandelijks, per kwartaal of jaarlijks is, elke organisatie heeft ermee te maken: de periodieke afsluiting van de cijfers met vastgestelde controles, aansluitingen en periodeafsluiting van boekingsgangen. Het liefst wil je de periodes tijdig, snel en volledig afsluiten én besparen op de accountantskosten.

HighQ komt graag bij je aan tafel om het afsluitingsproces optimaal in te richten, te automatiseren en uit te voeren. We kijken samen hoe we je afsluitproces kunnen verkorten en naar een volwassen niveau kunnen brengen. Dit doen we aan de hand van onze Closing Scan. Ook kunnen onze finance professionals pre-audit werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van efficiëntere accountantscontroles.

Voor de ondersteuning van de financiële afsluiting is veel verschillende software beschikbaar. HighQ schuift graag aan om jouw afsluitingsproces met een geschikte afsluitingstool te optimaliseren. Voor bepaalde softwaretoepassingen werken we samen met partners.

Natuurlijk is het voor een efficiënte periodeafsluiting ook belangrijk dat je de planning & control op orde hebt. HighQ heeft een scan ontwikkeld voor het doorlichten van ‘Het huis van Planning & Control’. Het huis is opgebouwd uit verschillende bouwstenen en een stevig fundament. De scan maakt per bouwsteen inzichtelijk hoe de planning & control in jouw organisatie ervoor staat. Het eindproduct van onze scan is een rapport met concrete verbetermogelijkheden, zodat jouw planning & control straks staat als een huis.

Zo brengt HighQ de periodeafsluiting verder!

Wil je meer weten over hoe HighQ de periodeafsluiting verder brengt?

Ben je benieuwd wat HighQ voor jou kan betekenen? Hoe de professionals van HighQ jouw afsluitingsproces optimaal inrichten, automatiseren of uitvoeren? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je aan tafel!

"HighQ levert zeer deskundige financials."

Uit de wereld van HighQ

Up-to-date blijven over de wereld van finance? Benieuwd waar HighQ zich mee bezighoudt? Lees het in onze blogs!