HighQ al 25 jaar uw partner in Finance Professionals!

 

Wij houden je gedurende het jaar via deze jubileumpagina, LinkedIn en Twitter op de hoogte van alle ‘events’ en ‘uitingen’ in het kader van ons jubileum. Vanzelfsprekend met een agenda, met aankondigingen, met korte terugblikken, met weergave van memorabele Tweets en LinkedIn-berichten en met een actueel foto album. Ons motto is immers successen moet je vieren!

Alle jubileum gerelateerde uitingen worden via Social Media gekenmerkt door #25jaarHighQ.


22 december 2017

Deze week een onwijs leuk personeelsuitje gehad om het jaar 2017 met ze allen af te sluiten. Wij willen iedereen hele fijne feestdagen toewensen en een goede jaarwisseling. Tot in 2018!!


5 december 2017

O kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind ............. De Sint en zijn pieten hebben diverse klanten van HighQ bezocht. Uiteraard mocht iets lekkers hierbij niet ontbreken!


19 september 2017

Om het speciale 25 jarige jubilieum van HighQ te vieren, is HighQ met al haar medewerkers naar Valencia gegaan om dit te vieren. Het was een erg leuk weekend met veel cultuur, strand, activiteiten, heerlijke spaanse tapas, feestjes en natuurlijk heel veel gezelligheid!! Ons HighQ team staat weer helemaal klaar om u van dienst te zijn nu en in de toekomst.


31 augustus 2017

Tijdens ons jubileumjaar vinden wij het leuk om onder andere EHBO-dozen uit te delen aan potentiële nieuwe klanten. EHBO-dozen horen wij u denken?! Nee dit zijn geen EHBO-dozen ten behoeve van ongevallen, maar bedoeld om in te zetten bij 'Eerste Hulp Bij Onderbezetting'. In deze EHBO-doos zitten ook champagneglazen die wij graag bij u komen vullen. Hieronder wordt een EHBO-doos met bijbehorende 25-jaar HighQ champagne uitgereikt bij het afleveren van de EHBO-doos. Mocht u ook interesse hebben in een EHBO-doos, dan komen wij deze graag bij u brengen!

Arjan Ton (Bolton) & Nicole van Arnhem (HighQ)          


juli 2017

Wat zijn deze HighQers nu toch aan het doen? Nog heel even geduld, eind september zal dit helemaal duidelijk zijn.

 

                    Hélène Op t' Landt (Finance Manager)                             Bob Maijenburg (Financieel Interim Manager)                          

 

 

                                                                     Luuk Stoop (Manager Sales)                                                         Nicole van Arnhem (Management Assissent)


31 mei 2017

Het was 2007 toen een aantal ‘Extreme Financials’ gevraagd werd naar wat een ‘Extreme Financial’ eigenlijk is, zodat hun visies gebundeld konden worden in portretvorm in een mooi boek van HighQ. Nu, tien jaar later zitten vier van deze finance professionals aan tafel met Peter van Herk & Bob Maijenburg in de zonnige tuin van een restaurant in Driebergen. “Ja, ik denk er nog hetzelfde over als tien jaar geleden,” stelt Matthieu van Tellingen, die vindt dat je niet alleen over financial knowledge moet beschikken, maar ook moet kunnen verbinden. Jan Willem van Hees is het ook nog steeds roerend eens met de uitspraak die hij destijds deed: “Een extreem goede financial is het geweten van het bedrijf. De financial kent alle ins & outs en kan een brug slaan tussen analyse en commercie. Een goede financial zoekt mogelijkheden om een nog beter resultaat neer te zetten.”

De aanleiding van deze samenkomst is het 25-jarig bestaan van HighQ. Directeur-eigenaar Peter van Herk heeft deze mensen uitgenodigd omdat hij enerzijds nog altijd een goede relatie heeft met hen en anderzijds om die band door te trekken naar de toekomst. “We doen verder ook veel aan ons jubileumjaar; van bijeenkomsten, ronde tafels en geschenken tot aan autostickers,” vertelt Peter tijdens het heerlijke zes-gangen-diner. “Ja, we zijn er enorm trots op en willen als ‘de Klaverblad in de financiële branche’ natuurlijk vooral onszelf blijven, maar toch creëren dat we genoemd worden her en der.”

En wie zijn de Vier CFO’s?

Matthieu van Tellingen:

Gestart in 1998 met zijn loopbaan; eerst als Register Accountant bij Ernst & Young, vervolgens als Financial Director en CFO Benelux bij ALD Automotive, waarna hij als bestuurder en CFO aan de slag is gegaan bij Topicus.

Jos Weijmer:

Sinds 2,5 jaar interim finance manager bij diverse organisaties. Daarvoor zat hij jaren bij PON en bekleedde daar diverse financiële rollen, waaronder die van Financieel Directeur van Avenu Autogroep. Bijna 4,5 jaar heeft hij voor die tijd bij Connexxion gezeten als Divisie Controller, nadat hij vier jaar als interim financial voor HighQ werkte. Zijn loopbaan startte hij bij Woningraadgroep als Manager Finance & Control.

Jan Willem van Hees:

Startte zijn carrière bij PWC (destijds Van Dien & Co accountants) en bleef daar 12 jaar als Controle Leider voordat hij voor wederom 12 jaar naar OHRA Verzekeringen ging als Controller. Inmiddels zit Jan Willem nu vier jaar bij GEA Westfalia en bekleedt hij daar de functie van Finance Manager.

René Musolf:

Heeft een mooi trackrecord wanneer je naar zijn carrière kijkt. Van KLM tot Borwarner en van LeasePlan tot Mercedes Leasing en AA Interfinance. Hij heeft bij deze mooie merken gewerkt als Projectleider, Financieel Manager, Business Analist, Treasury Manager en  Financieel Directeur om sinds 2008 al zijn kennis en ervaring in een eigen bedrijf te gieten: Focus op Finance. Vanuit die hoedanigheid is hij nu Projectmanager a.i. bij Volkswagen Pon Financial Services.

Met de klok mee: Jos Weijmer, Jan Willem van Hees, Peter van Herk, Matthieu van Tellingen, Bob Maijenburg & René Musolf

 


16 mei 2017

We pakken vanwege ons 25-jarig bestaan deze keer goed uit met ons jaarlijkse netwerkevenement.

Hoe werden in de Middeleeuwen kathedralen gebouwd? En hoe pakten de bouwers de draad weer op als het tegen zat? En kun je een parallel trekken tussen het bouwen van kathedralen van vroeger en het werk van financials in de huidige tijd? Dat waren de vraagstellingen voor een inspirerende avond op het historische en unieke Muiderslot.

Stof tot nadenken en nabespreken, zo bleek tijdens de afsluitende borrel. Met misschien wel de conclusie: intern opsluiten, zoekend naar veiligheid, brengt een bedrijf niet verder.

De blik moet (ook) extern gericht zijn, want klanten luisteren niet naar structuren en passen zich niet aan, ze zoeken naar een vruchtbare bodem. Bijeenkomsten als deze helpen om elkaar beter te leren kennen, stimuleren het gesprek en versterken de vertrouwensband zodat je gezamenlijk met passie kunt werken aan een succesvolle business.


Natuurlijk vieren wij ons jubileumjaar niet alleen. Hier een aantal goede HighQrelaties die dit graag met ons mee vieren…

Vincent van den Berg (Domino's Pizza) & Kaweh Jafari (HighQ)                              Irene Vlaming (HighQ) & Anneke Wieling (Protiviti)

John Manschot (HighQ) & Melisa Kurniawati (Qurrent Renewable Energy BV)       Olaf Verkerk (Volvo Group Truck Center B.V.) & Luuk Stoop (HighQ)

Sander Tulfer (ISS Nederland B.V.) & Luuk Stoop (HighQ)                                      Frans de Vos (HighQ) & Elise van Soest (Noordwest Ziekenhuisgroep)


Aan tafel....

Bob Maijenburg (40) – Financieel Interim Manager en Intern Begeleider / Manager

(werkt 19 jaar bij HighQ)

Hélène Op ’t Landt (50) – Financieel Interim Manager (werkt in totaal 18 jaar bij HighQ)

Gerard Bijleveld (45) – Financieel Interim Manager (werkt in totaal 13 jaar bij HighQ)

Dat Dinh (32) – Financieel Interim Manager (werkt nu ruim 2 jaar bij HighQ)

Priscilla Vissers (24) – Financieel Interim Manager (bijna 1 jaar werkzaam bij HighQ)

Willem Rog (27) – Financieel Interim Manager (bijna 1 jaar werkzaam bij HighQ)

Peter van Herk (51) – (al 25 jaar Directeur-Eigenaar van HighQ)

 

Zomaar op een dinsdagavond in maart heeft Peter getafeld met zes van zijn medewerkers. Jong en (wat) oud(er), man en vrouw, heel lang en juist relatief kort in dienst en met zelfs twee mensen die er even tussenuit geweest zijn, maar weer terugkwamen op het vertrouwde nest.

Naast lekker te hebben gegeten is er natuurlijk ook het nodige bepraat en besproken.

Samenvattend zou je kunnen zeggen dat het bijvoeglijk naamwoord van HighQ bij uitstek ‘betrokken’ is. “En dan twee kanten op: niet alleen HighQ is betrokken bij haar mensen, ook alle medewerkers zijn betrokken met elkaar en het bedrijf,” stelt Bob. Dat blijkt wanneer je naar de jaarkalender kijkt en ziet hoeveel themasessies en uitjes HighQ organiseert, zowel voor eigen mensen als relaties. “Het samen dingen doen geeft veel meerwaarde.” Niet alleen live, ook digitaal heeft HighQ haar weg daarin gevonden, onder meer met een online helpdesk zodat iedereen zijn of haar vraag kan stellen en direct antwoord mag verwachten van één van de collega’s. Hélène: “Weer zo’n handige tool wat houvast geeft.”

Een mooi gemêleerd gezelschap aan tafel, mensen die senioriteit uitstralen en waar organisaties op kunnen bouwen. “Zo is Gerard een soort baken in een woelige zee, iemand die je er bij wilt houden,” zegt Peter. “Hélène is een stabiele factor, evenals Bob die als teamleider ook een goede vinger aan de pols houdt in het bedrijf. De drie ‘jongere’ interimmers zie je met grote stappen groeien, zowel persoonlijk als in hun werk. Een lust om te mogen volgen!” 

Kortom het was een bijzondere avond waar ook weer uit blijkt hoe bijzonder HighQ is…..


Wij willen natuurlijk dat niemand er meer omheen kan: HighQ bestaat 25 jaar! Omdat het interim vak hand in hand gaat met kilometers maken in de auto, hebben wij onze autostickers weer nieuw leven ingeblazen. De typische HighQ kleurstelling blauw/geel valt goed op in het verkeer en maakt mensen nieuwsgierig

Binnenkort hier meer te lezen over onze ludieke actie waarbij de autosticker centraal staat…….

 


Eind februari heeft het tweede diner met de met oud vennoten – de zogenaamde founding fathers Peter van Herk, Ary-Jan van Winden, Theo Quaijtaal, Jasper Marijs – plaats gevonden en daarbij gingen vanzelfsprekend veel Quotes over tafel. Enkele daarvan willen wij onze volgers niet onthouden:

Gezond Boeren Verstand (GBV) Ary-Jan merkt op dat het hem opvalt dat de website van HighQ een mooi tegengeluid geeft: “Heel down to earth, juist! Mooi om te zien dat die waarde nog steeds herkenbaar is, na al die jaren.” Samen met Peter bedacht hij de waarde ‘Gezond Boeren Verstand’ en daar staat HighQ anno 2017 nog steeds voor. “Dat geeft wel aan hoe we destijds al dachten,” lacht Ary-Jan: “Het moest sneller, beter, pragmatischer.” Volgens Peter is dat altijd zo gebleven: “We zorgen gewoon dat het gedaan wordt, we voegen de daad bij het woord.

Wat gunnen de heren HighQ? Ary-Jan: “Ik zie dat er nog steeds enorm veel betrokkenheid is, een waarde die altijd belangrijk is geweest voor de organisatie en waarmee het zich onderscheidt. Ik weet ook zeker, zoals ik Peter ken, dat er veel aandacht wordt besteed aan inlevingsvermogen. Toen ik laatst bij een event was van HighQ, zag ik dat het allemaal ‘klopte’. Ik gun HighQ dat dit zo blijft.” “Iets wat altijd gebleven is en wat ik HighQ gun voor de komende tijd zijn de waarden ‘gedrevenheid en plezier’. Standvastig en rotsvast. Kunde is al de basis, en die is aanwezig!” meent Jasper. Theo vult aan: “Het zou goed zijn voor het bedrijf als het iets minder bescheiden zou zijn. Dat kregen we regelmatig terug.” Peter erkent dit, terwijl er genoeg reden is om meer te roepen dat er enorm wordt geïnvesteerd in de mensen met opleidingen en trainingen. Een onderscheidend vermogen. Peter: “Ik meen dat er voor ons nog steeds een hele mooie marktpositie is, doordat we steeds vanuit de sterke HighQ-cultuur werken, met mensen die over de juiste skills beschikken.” Ary-Jan sluit af met de woorden: “Al 25 jaar, dat is wel een stempeltje waard!”

 

Jasper Marijs                                  Peter van Herk                                                     Theo Quaijtaal                                                          Ary-Jan van Winden         


 

8 februari 2017

Gisteren vond er een etentje plaats in het kader van HighQ 25 jaar met oud collega’s Dennis Jordan en Jurjen Bouwens. We hebben ze gevraagd om wat te vertellen over hun HighQ-verleden en de toekomst van finance.

Dennis en Jurjen zijn een aantal jaren terug met elkaar een eigen kantoor begonnen, Forensics & Finance. Zij richten zich op financiële opdrachten, fraude onderzoek en bedrijfswaardering.

Beide jongens (ja inderdaad, deze heren zijn hun kwajongensstreken nog niet verleerd….) kijken met warme gevoelens terug op hun werkzame leven bij HighQ. Hard werken maar vooral ook heel veel plezier maken. Hun verschillende opdrachten boden veel uitdaging om henzelf te blijven ontwikkelen. Het was een bijzondere tijd, daar zijn ze het beiden over eens. Een leuke anekdote blijft de opdracht bij een bekend museum. Het museum beschikte toen nog over een systeem met batchverwerking, alleen de verwerking hiervan werd soms gestoord door een voorbij rijdende de tram met als gevolg dat een boeking halverwege werd afgebroken. Enige oplossing was een medewerker op de uitkijk zetten om tijdig te waarschuwen voor een naderende tram.

Voor de toekomst van HighQ geven de heren aan dat de cultuur van Gezond Boeren Verstand voor HighQ nog steeds een grote meerwaarde is. Wel denkt Dennis dat het profiel van de HighQ medewerker mee moet ontwikkelen met de technologische ontwikkelingen. Functies worden of meer IT gedreven of je moet meer focus gaan leggen op echte Business Controlling.

Kortom er liggen voor HighQ nog genoeg kansen in de toekomst.


 

Dit jubileumjaar is afgelopen december ingeluid met het hele team van HighQ.

Bij Miele Experience Center in Vianen hebben wij een uitgebreide, unieke kookworkshop gehad met als resultaat: alleen maar lachende gezichten en gevulde buiken.

Aan het einde van de avond heeft iedereen een mooie fles HighQ Bubbels meegekregen.

Op naar een sprankelend 2017!

En op naar meer jubileumetentjes……