Highq oplossingen

HighQ ondersteunt al bijna 30 jaar organisaties met vraagstukken op financieel gebied. Of het nu gaat om het inrichten van accounting en control processen of het effectiever laten werken van een control afdeling de professionals van HighQ staan voor u klaar met een pragmatisch advies. Het maken van een gelikte managementrapportage, Power BI, het goed functioneren van het Finance team of coaching zijn allemaal bouwstenen van een goede planning en control cyclus en dat is precies de professie van HighQ.

Ons advies is maatwerk en varieert van met elkaar sparren tot aan een volledige integrale scan van uw Planning en Control cyclus.

Ik wil graag sparren Mag ik meer weten over de scan?

Het huis van
planning en control

De Control cyclus is als het ware een huis dat bestaat uit bouwstenen en een fundament. De samenhang van de bouwstenen geven een goed beeld van de kwaliteit van het huis. De scan maakt per bouwsteen inzichtelijk waar de verbeterpunten liggen. Door met bouwstenen te werken kan HighQ de scan ook modulair aanbieden.

De volgende bouwstenen zijn onderdeel van het huis:

  • Beleid: de vertaling van de strategie naar meetbare doelstellingen en een doorvertaling van die doelstellingen naar afdelingen en medewerkers;
  • Organisatie: de juiste mensen op de juiste plek. Inrichting van verantwoordelijkheden en taken binnen het P&C proces;
  • Instrumenten: de beschikbare rapportage modellen en de mate van automatisering;
  • Processen: inrichting en kwaliteit van de rapportage en begrotingsprocessen;
  • Cultuur: het fundament onder het huis. Is er een transparante cultuur waarbij mensen worden aangesproken op prestaties en er een draagvlak is voor bespreken van cijfers en het realiseren van doelstellingen.

Ik wil meer weten!
Is de scan iets voor u?

Weten of uw Planning & control goed is ingericht, daag u zelf dan uit en vraag de online assessment tool aan voor een heldere nulmeting. Kennismaken met een van onze adviseurs kan natuurlijk ook.

Maak contact 0348 460 411
of stuur een mailtje