Nithursa over haar werkstudentschap

Nithursa Sivakumar medewerker

Mijn naam is Nithursa Sivakumar en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer Finance & Control (voorheen bedrijfseconomie) aan de Haagse Hogeschool. Momenteel zit ik in het derde jaar. In het tweede jaar heb ik stage gelopen bij Ministerie van Financiën, departement Ministerie van Defensie, Auditdienst Rijk. Naast mijn studie werk ik graag, momenteel werk ik bij HighQ als werkstudent. Ik sport veel en doe graag leuke dingen met mijn vriendinnen of kijk een Netflix serie. In deze blog vertel ik over mijzelf, waarom ik voor HighQ gekozen heb, mijn ervaringen bij een interim opdracht en mijn kijk op de toekomst.

“Naast mijn studie werk ik graag, momenteel werk ik bij HighQ als werkstudent.”

Op LinkedIn zag ik vorig jaar een bericht dat HighQ op zoek was naar werkstudenten. Op dat moment wist ik niet veel over het werkstudentschap. Ik kwam in contact met Frans de Vos, Business Partner bij HighQ en hij vertelde mij wat het werkstudentschap inhoudt. Mijn interesse werd gelijk gewekt. Wat mij aansprak was dat ik de theorie welke ik geleerd had op school, kon gaan toepassen in de praktijk. Het feit dat je werkervaring op kunt doen bij verschillende bedrijven leek me ook erg fijn.

Vorig jaar zomer heb ik een aantal maanden in opdracht gewerkt bij Madurodam. Omdat ik toen zomervakantie had, kon ik al mijn tijd besteden aan de opdracht, veel meer dan tijdens het schooljaar. Dat je dit als werkstudent flexibel kunt afstemmen met HighQ is erg fijn. De periode bij Madurodam heb ik ervaren als erg leuk en leerzaam. Ik vond het leuk dat er een hecht team was, dat altijd klaar stond om iemand te helpen wanneer het nodig was. Veel zaken die ik op school had geleerd, kon ik daar toepassen, zoals het werken met Exact of Excel. Op mijn afdeling reageerde iedereen positief over mij. Ik stelde kritische vragen, die anderen aan het denken hebben gezet. Verder ben ik erachter gekomen dat ik nauwkeurig en kritisch te werk ga. Zo heb ik de afdeling bij Madurodam verder gebracht.

“Wat mij aansprak was dat ik de theorie die ik geleerd had op school, kon gaan toepassen in de praktijk. Het feit dat je werkervaring op kan doen bij verschillende bedrijven leek me ook erg fijn.”

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief