Power BI Dashboard laten maken

Bij HighQ brengen we data tot leven: elke transactie, klant en winkel vertelt een verhaal. Met onze Power BI-rapportages en -dashboards krijg je inzichten om bedrijfsdoelen te bereiken, ongeacht je functie. Onze rapportages bieden overzicht, tonen behaalde KPI’s en ondersteunen datagedreven beslissingen.

 • Experts in Power BI & Dashboarding
 • Verhoog efficiëntie met geautomatiseerde rapportages
 • Ontvang realtime waardevolle inzichten in je data
 • Krijg grip op je data met overzichtelijke en begrijpelijke dashboards
 • Verbeter besluitvormingen dankzij diepgaande inzichten
 • Bespaar tijd en geld door processen te automatiseren
PowerBI LP header

Klanten

Onze methodes

Rapportage Icoon

KPI-dashboard

Management Dashboard Icon

Management Dashboard

Finance Dashboard Icon

Finance Dashboard

Marketing Dashboard Icon

Marketing Dashboard

HR Dashboard Icon

HR Dashboard

Sales Dashboard Icon

Sales Dashboard

KPI-dashboard

Het KPI-dashboard monitort de prestaties van je organisatie, zodat je zicht houdt op zowel de korte als de lange termijn doelen. Het dashboard biedt jou een actueel overzicht van de voortgang en geeft je direct inzicht in de status, waardoor je tijdig kunt bijsturen.

Management Dashboard

Het Management Dashboard geeft leidinggevenden een holistisch overzicht van de bedrijfsvoering. Het biedt inzicht in diverse operationele en strategische aspecten van jouw organisatie, waardoor je managementbeslissingen op basis van data en trends kunt nemen.

Finance Dashboard

Het Finance Dashboard biedt een gedetailleerd inzicht in de financiële gezondheid van jouw organisatie. Het toont belangrijke financiële KPI’s zoals omzet, kosten, winst en cashflow, waardoor jouw financiële planning en besluitvorming worden ondersteund.

Marketing Dashboard

Het Marketing Dashboard helpt marketeers om de effectiviteit van hun campagnes en activiteiten te meten. Het geeft inzicht in KPI’s zoals ROI’s, conversieratio’s, websiteverkeer en klantacquisitie, zodat je jouw marketingstrategieën kunt optimaliseren.

HR-dashboard

Het HR-dashboard biedt HR-professionals inzicht in personeelsgerelateerde KPI’s en metrics. Het toont gegevens zoals personeelsverloop, tevredenheidsscores, training en ontwikkeling, waardoor je HR-strategieën kunt afstemmen op de behoeften van medewerkers en de organisatie.

Sales Dashboard

Het Sales Dashboard geeft een duidelijk beeld van de verkoopprestaties en -resultaten. Het toont KPI’s zoals verkoopdoelen, omzet per verkoper, klanten acquisitie en -retentie, waardoor sales teams hun prestaties kunnen bijhouden en verkoopstrategieën kunnen verbeteren.

De voordelen van
Power BI Dashboarding

Betere beslissingen

Met up-to-date informatie en betrouwbare voorspellingen

Meer controle

Weet altijd hoe je bedrijf of afdeling ervoor staat.

Nieuwe inzichten

Zie trends, ontdek verbanden en verklaar afwijkingen.

Bespaar tijd & geld

Nooit meer handmatig rapporteren. Geen gedoe, geen fouten.

Yellow circle links

HighQ maakt
impact met data

 • Gecertificeerde Power BI experts
 • Snel schakelen en persoonlijk contact
 • Gelijk zelf aan de slag met je dashboard
HighQ Maakt impact
Kom bij ons aan tafel

Kom bij ons aan tafel

Heb je nog geen helder inzicht in structuur? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe wij een vlotte implementatie van Power BI in jouw organisatie kunnen verzorgen. HighQ staat klaar om je verder te helpen. Wil je eerst meer weten over onze werkwijze? Download dan onze brochure en start vandaag nog met het transformeren van data binnen jouw organisatie.

Onze werkwijze

Stap 1: Voortraject set-up

Tijdens een Kick-off workshop brengen we de wensen en prioriteiten van de verschillende afdelingen in kaart. Ook inventariseren we de huidige rapportages, beschikbare databronnen en eigenaren en opgestelde KPI’s.

Stap 2: Uitvoering

We ontsluiten beschikbare databronnen naar Power BI, bouwen een datamodel en creëren interactieve dashboards. Daarna delen we de dashboards met betrokkenen voor een testfase en feedbackmoment. Na het verwerken van de feedback ronden we af met de oplevering van de definitieve dashboards.

Stap 3: Gebruik en nazorg

Voor de key users geven wij een training Power BI zodat zij hier goed mee uit de voeten kunnen. Je ontvangt daarnaast een handleiding voor gebruikers. Ook na de implementatie blijven wij continu de performance van de dashboards monitoren en kunnen wij aanpassingen doen waar nodig.

Q circle bottom left

Onze klanten aan het woord

"HighQ was het missende puzzelstukje binnen dit project. De link tussen data en de rapportage behoefte van Sportbedrijf Rotterdam."

Het verhaal van Sportbedrijf Rotterdam

Jack Toutenburg,

Projectmanager

Lees meer

“HighQ heeft ons met Data Mining inzicht gegeven in hoe we ons orderverwerkingsproces nog verder kunnen optimaliseren!”

Het verhaal van Geostick

Nico Veenstra,

Controller Geostick

Lees meer

“Het Power BI-dashboard van HighQ geeft ons nu eenduidige en actuele informatie over sales voor alle niveaus in onze organisatie.”

Het verhaal van Corrosion

Arjan de Goffau,

CFO Corrosion

Lees meer

“Dankzij HighQ hebben we nu niet alleen een geautomatiseerde planningstool, maar ook een dashboard met onze belangrijkste sturingsinformatie!”

Het verhaal van Tsavo

Jeroen Heus,

Finance Manager Tsavo

Lees meer

"Met de hulp van de consultants van HiqhQ hebben we nu in veel minder tijd veel meer informatie in onze weekrapportages!"

Het verhaal van Oké Groep

Micheal van Nol,

Algemeen Directeur Oké Groep

Lees meer

FAQ

Kunnen al onze databronnen worden gekoppeld met Power BI dashboards van HighQ?

Het is mogelijk om verschillende databronnen te koppelen aan Power BI dashboards, maar het hangt af van de specifieke technische mogelijkheden en integraties die beschikbaar zijn tussen de databronnen en Power BI. Power BI ondersteund een breed scala aan databronnen, waaronder databases zoals SQL Server, MySQL, Oracle; cloudopslag zoals Azure Blob Storage en Amazon S3; finance en erp- pakketten zoals AFAS, SAP; evenals webbronnen, Excel-bestanden en meer.

Indien je specifieke integratiemogelijkheden wilt bevestigen en/of begrijpen kan je altijd vrijblijvend een van onze HighQ consultants contacten.

Ja, met Power BI kan je gemakkelijk alerts en notificaties instellen waarbij jezelf flexibel bepaalde waarden kan instellen.

Elk bedrijf is verschillend en de duur van het ontwikkelen van een Power BI dashboard hangt af van tal van factoren zoals de complexiteit en de omvang van de datastromen; de kwaliteit van de data; en de eisen aan de rapportage.

Een eenvoudig dashboard is op te zetten binnen een week; terwijl een uitgebreide rapportage op basis van verschillende databronnen ook twee-drie maanden kan duren. De consultant van HighQ kunnen je vrijblijvend een inschatting geven van de benodigde tijd. Uiteraard houden wij je tijdens het gehele proces op de hoogte van de status.

Ja, er zijn maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van Power BI, afhankelijk van het abonnement dat je kiest bij Microsoft. Microsoft biedt verschillende abonnementsopties, elk met verschillende prijspunten en functies

 1. Power BI Desktop is een gratis desktopapplicatie voor het maken van rapporten en dashboards. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Power BI Desktop.
 2. Power BI Pro is het standaardabonnement voor individuele gebruikers en kleine teams. Met Power BI Pro krijg je extra functies zoals gegevensdeling, gegevenscollaboratie, planningen, liveverbindingen en meer. Power BI Pro heeft een maandelijkse vergoeding per gebruiker
 3. Power BI Premium abonnement is bedoeld voor organisaties met grotere gebruikersaantallen en geavanceerde behoeften. Power BI Premium biedt toegang tot geavanceerde functies zoals grootschalige modellering, gegevensopslag, beveiligingsopties en meer. Power BI Premium heeft een maandelijkse vergoeding op basis van capaciteit.

 

Als je vragen hebt over welk Power BI abonnement het best passen bij jouw team of bedrijf kunnen wij hier vrijblijvend advies in geven. Note, Power BI rapportages vragen veelal ook om onderhoud. Zo kunnen formules bijvoorbeeld een foutmelding geven als benaming in de databronnen worden gewijzigd. Verder is een goed gebruik om rapportage in een bepaalde frequentie te evalueren op gebruik en relevantie. Dit onderhoud vraagt om tijd en soms diepgaande kennis – waarin HighQ Consultants je kunnen ondersteunen als je tijd te komt kort, of als je support nodig hebt.

Power BI is intuïtief in het gebruik. Het inzetten van Power BI voor (meer) data gedreven besluitvorming vraagt vaak wel om een gedragsverandering van de organisatie. Dit vraagt wel om een gedegen verander management traject; duidelijke communicatie en voorbereiding om hierin materialen te gebruiken. De HighQ consultants kunnen je meer vertellen over een goede aanpak en jou en je team hierin meenemen. Om zelfstandig complexe rapportages op te zetten waarbij je gebruik gemaakt van alle beschikbare functionaliteiten van Power BI is het wel raadzaam om trainingen in te volgen. HighQ biedt verschillende trainingen aan voor verschillende doeleinden, zoals introductie Power BI; fundamental Power BI; gevorderde Power BI training; Power BI voor financials training en custom werksessies op relevante thema’s.

Advies gesprek

Vraag een adviesgesprek aan

Zet vandaag nog de eerste stap en ga voor inzicht en optimalisatie van jouw data. Vraag een adviesgesprek aan en we bespreken de mogelijkheden van een Power BI dashboard voor jouw bedrijf.