Referentie Luuk Stoop

“Dankzij de consultants van HighQ hebben we nu altijd direct een actueel overzicht van onze opdrachtenportefeuille!”

- Luuk Stoop, Commercieel Directeur HighQ -

Beter inzicht in sales bij HighQ

HighQ beweegt al bijna dertig jaar mee in de dynamische wereld van finance. De kracht van HighQ zit in het samen doen. Samen met finance professionals, consultants, freelancers, partnersen opdrachtgevers. De HighQ financials werken vanuit een karakteristieke boerderij in het groene hart samen met veel plezier aan de beste oplossingen voor financiële vraagstukken. En de financials gaan ook zelf samen om de tafel om verder te ontwikkelen en te groeien.

Interactief sales dashboard

HighQ is een groeiende organisatie, het aantal interimmers en consultants neemt gestaag toe. Bij de salesafdeling ontstond daarom de behoefte om meer en eenvoudiger inzicht te krijgen in onder meer de lopende en de aflopende opdrachten.

Het was al snel duidelijk dat een dashboard in Microsoft Power BI hier als een prima oplossing kon fungeren. Het Power BI-dashboard biedt HighQ nu snel en overzichtelijk inzicht in bijvoorbeeld de lopende opdrachten en de contact momenten met klanten. Om beter te kunnen sturen op de opdrachtenportefeuille zijn zowel de intake als de uitloopvan opdrachten meegenomen in het dashboard. Bovendien geeft het dashboard inzicht in het vooraf bepaalde budget versus de realisatie van opdrachten en projecten, zodat snel duidelijk is waar Sales moet bijsturen.

Onze aanpak

De consultants van HighQ hebben samen met de salesafdeling de wensen in kaart gebracht en de mogelijke oplossingen uitgetekend. De optimale oplossing was een dashboard, waarbij de gegevens altijd actueel moeten zijn. Daarom hebben de consultants ervoor gekozen om elke nacht een datadump vanuit de omringende systemen te maken en deze automatisch in te lezen in het Power BI-dashboard. Zo brengt het dashboard nu elke dag de meest actuele sturingsinformatie voor de salesafdeling.

Hoe brengt HighQ finance verder bij Sales?

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen?  Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@highq.nl of te bellen naar 0348-460411. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

Neem contact op