Wat is record to report?

Record to report

Record to report (R2R) is een financieel en accountings management systeem waar financiële data wordt verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd. Het zorgt ervoor dat organisaties en managements strategisch, financieel en operationele inzichten krijgen over de gang van zaken en de performance van de organisatie. Record to report bestaat uit twee factoren; het verzamelen van de juiste gegevens en deze reporten in een document. Beide factoren zijn belangrijk voor een juist overzicht over de financiële situatie van een onderneming. Door het verzamelen van de juiste data en deze op een juiste manier te noteren creëer je transparantie naar stakeholders en directies.

Hoe verloopt jouw proces rondom managementinformatie? Hoe worden de gegevens verzameld en getransformeerd tot heldere en praktische rapportages? Is de basisregistratie betrouwbaar en de functiescheiding goed ingericht? Is de gegevensverwerking tijdig, juist en volledig? En hoe efficiënt verloopt het opstellen van de rapportages zelf?

Hoe brengt HighQ record to report verder?

HighQ gaat met je om de tafel om deze vragen te beantwoorden. Samen maken we het proces inzichtelijk. Van de administratieve vastlegging van (financiële) gegevens tot en met de verwerking naar adequate financiële en strategische managementrapportages. We kijken we naar een geschikte wijze van automatisering van het report proces en nemen de closing calendar onder de loep. HighQ levert inhoudelijke experts en projectleiders om het totale Record to Report proces te optimaliseren. Zo krijg je grip op je cijfers.

Bij HighQ kijken we verder. Je wilt natuurlijk ook zien hoe het gaat met je cashflow. Daarom hebben we een CashFlow Scan ontwikkeld om het inzicht in de cashflow situatie bij je organisatie te vergroten. Onze professionals komen graag bij je aan tafel om je te ondersteunen bij het uitvoeren van een cashflow analyse, het identificeren van verbeter gebieden (inclusief quick wins!)en het opstellen van een concreet actieplan om de verbeteringen te realiseren.

Zo brengt HighQ Record to Report verder!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief