HighQ gaat de samenwerking aan met Staan: lees hier meer.

Aan tafel met – Romy van der Gun

Romy van der Gun

Als interimmer kun je echt het verschil maken

“Nadat ik mijn HBO-studie Bedrijfseconomie had afgerond, zocht ik naar een vaste baan met veel afwisseling. Damian Bouland benaderde mij via LinkedIn en zo kwam ik bij HighQ op gesprek. Ik had al een aanbod van een ander bureau, maar iets hield me tegen om ja te zeggen. Toen ik bij HighQ binnenkwam, had ik gelijk een goed gevoel. Ik voelde me echt welkom en er heerste een normale en gezellige sfeer. En zo is het nu nog steeds!”

Romy van der Gun, sinds anderhalf jaar junior financial bij HighQ, vertelt waarom ze heeft gekozen voor HighQ en het interimvak.

“Het grote voordeel van detacheren is dat je verschillende werkzaamheden uitvoert en veel organisaties en mensen leert kennen. Voor mij is het de ideale manier om te ontdekken wat ik het allerleukst vind in finance. Het enige nadeel is dat je een organisatie waarmee je net een fijne band hebt opgebouwd, weer moet verlaten. Maar daarvoor komen nieuwe opdrachten in de plaats, waar je je weer verder kunt ontwikkelen.”

‘Met werken ging ik pas echt leren!’
“Mijn ambitie is om continu mijn kennis en kunde te verbeteren. De overstap van studie naar werk vond ik fijn, want met werken ging ik pas echt leren! HighQ ondersteunt junior financials met het Young Talent Program. We krijgen trainingen over allerlei onderwerpen die van belang zijn binnen finance, van de financiële administratie tot aan ethiek.Verder heb ik elk kwartaal een gesprek met mijn teamleider over mijn voortgang aan de hand van mijn Personal Balanced Scorecard. Tussendoor zoekt mijn teamleider me regelmatig op om even bij te praten.”

“Naast het Young Talent Program volg ik samen met de andere HighQ medewerkers vakinhoudelijke trainingen van de HighQ Academy. Ook organiseert HighQ elke twee maanden een thema-avond en is er budget voor het volgen van een externe studie.” Romy is zelf in 2021 gestart met de HOFAM opleiding tot Qualified Controller. “Die combinatie van werken en studeren zorgt ervoor dat je vanuit andere perspectieven naar je werkzaamheden en de organisatie gaat kijken. Je past de lesstof direct toe in de praktijk.”

‘Als interim financial ben je vaak een aanspreekpunt.’

“Wat mij drijft is dat ik impact wil maken, iets wil toevoegen voor de organisatie. Ik haal voldoening uit mijn werk als ik merk dat ik mijn opdrachtgevers echt verder kan helpen met mijn inzet en kennis. Als interimmer word je vaak gezien als ‘onafhankelijk’ persoon binnen een organisatie en vorm je een aanspreekpunt voor medewerkers overknelpunten. Als interim financial kun je echt het verschil maken voor je opdrachtgever, daar krijg ik energie van.”

Wat is er zo bijzonder aan de professionals van HighQ?

“Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke en nuchtere werkwijze. We hebben veel plezier in ons werk bij opdrachtgevers en leveren écht een bijdrage aan de klantorganisaties. De vijf kernwaarden van HighQ – gezond boerenverstand, betrouwbaarheid, plezier, vrijheid en zelfontwikkeling – zie je terug in de hele organisatie, bij alle collega’s en in onze werkwijze. Bij HighQ ligt de focus op het welzijn van de medewerkers en dat merk je in alles.”

‘HighQ is echt een fijne club om bij te horen.’

Welke competenties heb je als interim financial zeker nodig? “In mijn ogen is dat in de eerste plaats flexibiliteit. Je hebt immers te maken met wisselende werkzaamheden en opdrachtgevers. Daarnaast moet je oplossingsgericht zijn, omdat opdrachtgevers van je verwachten dat je verbeter mogelijkheden ziet.” Maar het allerbelangrijkste voorRomy is het halen van plezier en voldoening uit het werk. “En dat heb ik vanaf het eerste moment bij HighQ. Het is echt een fijne organisatie om bij te horen.”

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief