HighQ gaat de samenwerking aan met Staan: lees hier meer.

Het verhaal van Corrosion

“Het Power BI-dashboard van HighQ geeft ons nu eenduidige en actuele informatie over sales voor alle niveaus in onze organisatie.” - Arjan de Goffau, CFO Corrosion
Logo Corrosion

Eenduidig en actueel inzicht in sales bij Corrosion

Corrosion is gespecialiseerd inde bescherming van offshore windparken, schepen en onshore activa en apparatuur. Sinds de start in 1993 is het bedrijf uitgegroeid tot een grote wereldspeler op het gebied van duurzame state-of-the-art oplossingen voor corrosie en kathodische bescherming. Zo is Corrosion marktleider in het op milieuvriendelijke wijze beschermen van funderingen van windturbines. In hun eigen onderzoekslaboratorium ontwikkelen en testen ze nieuwe innovatieve aan groei-en corrosie werende oplossingen.

Power BI-dashboard voor inzicht in sales

Corrosion is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld. De salesafdeling is hard meegegroeid en hierdoor was een wildgroei aan rapportages en overzichten ontstaan. Zowel de CFO als de accountmanagers hadden behoefte aan één centraal overzicht met inzicht in de sales activiteiten.

Corrosion beschikt nu over een Power BI-dashboard met alle benodigde sturingsinformatie voor de CFO en de accountmanagers. De opbouw van het dashboard is zodanig, dat de CFO op hoofdlijnen kan zien of de realisatie in lijn ligt met de prognose. Het is mogelijk om door te klikken naar de onderliggende variabelen, zoals de verschillende ordergroepen, en zo snel te ontdekken waar de grootste afwijkingen ontstaan. De gelaagdheid in het dashboard geeft de accountmanagers meer inzicht in de focusgebieden en de sales pipeline. Het is tot op detail niveau zichtbaar welke punten op korte termijn om actie vragen.

Onze aanpak

Om te komen tot een dashboard dat geschikt is voor diverse geledingen van de organisatie, hebben de consultants van HighQ uitgebreid met de CFO om de tafel gezeten. Corrosion beschikte al over een data warehouse in Microsoft SQL Server en diverse Office applicaties, waardoor de keuze voor het gebruikersvriendelijke Microsoft Power BI snel was gemaakt. De consultants hebben een datamodel opgezet en in kaart gebracht hoe zij de benodigde gelaagdheid van KPI’s en focusgebieden naar sales pipelines met orderboeken, realisaties en prognoses konden inbouwen. De realtime koppeling met het data warehouse zorgt ervoor dat de sales informatie altijd actueel is.

Hoe brengt HighQ finance verder bij deze organisatie?

  • Altijd op zoek naar de best passende oplossing voor de hele organisatie;
  • Opzetten datamodel voor sales proces;
  • Realtime koppeling Power BI-dashboard met data warehouse in Microsoft SQL server;
  • Live inzichten met relatie naar de KPI’s van de organisatie;
  • Directe triggers in het dashboard voor te ondernemen acties.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@highq.nl of te bellen naar 0348-460411. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief