Het verhaal van Geostick

“HighQ heeft ons met Data Mining inzicht gegeven in hoe we ons orderverwerkingsproces nog verder kunnen optimaliseren!” - Nico Veenstra, Controller Geostick
logo Geostick

Orderverwerking bij Geostick

Geostick is al meer dan honderd jaar bekend als drukkerij en leverancier voor de verpakkingsindustrie. Het familie bedrijf levert innovatieve oplossingen voor het identificeren en verpakken van producten aan organisaties, met oog voor de mens, het milieu en de maatschappij. Labels en etiketten zijn essentieel voor elk product, verpakking en branding. Waarschijnlijk staat bij ieder van ons thuis wel een product met een label van Geostick.

Order proces analyse met Process Mining

Het orderverwerkingsproces is van cruciaal belang voor de core business van Geostick. Het familiebedrijf wil het orderproces graag analyseren om eventuele knelpunten te identificeren en verbeteringen door te voeren. Zo’n procesanalyse kan natuurlijk plaatsvinden op basis van brown paper sessies. Maar Geostick heeft in de loop der jaren een enorme set data met potentiële informatie over het order verwerkingsproces verzameld. Dat maakt het interessant om een data gedreven procesanalyse uit te voeren.

Het orderverwerkingsproces is met behulp van Process Mining op basis van de verzamelde informatie geanalyseerd. De resultaten van de procesanalyse zijn toegespitst op de onderzoeksvragen van Geostick. Omdat met Process Mining veel mogelijk is, zijn veel invalshoeken meegenomen: van een globale procesanalyse tot een knelpunt analyse, proces prestaties en onderliggende, verklarende factoren. De bevindingen en aanbevelingen geven Geostick data gedreven informatie voor verdere optimalisatie van het orderproces.

Onze aanpak

HighQ heeft op basis van de huidige procesprestaties eerst een nulmeting vastgesteld. Deze nulmeting is bepalend als uitgangspunt en bruikbaar als vergelijkingsmateriaal voor toekomstige metingen. Voor een goede procesanalyse was het van belang om snel te kunnen schakelen: de consultants hadden dan wel de data, maar niet de kennis van het proces tot op detailniveau. Daarom hadden HighQ en Geostick tijdens de analyse intensief contact. Het resultaat van de procesanalyse bestaat uit de identificatie van knelpunten met onderliggende oorzaken, concrete aanbevelingen voor verdere verbeteringen in het proces en een nulmeting om het effect te kunnen meten.

Hoe brengt HighQ finance verder bij Geostick?

  • Consultants van HighQ denken mee met de opdrachtgever
  • Data gedreven procesanalyse met behulp van Process Mining
  • Direct inzicht in knelpunten en onderliggende oorzaken
  • Concrete aanbevelingen voor procesmetingen
  • Nulmeting voor analyses of realtime ‘continuous process monitoring’ dashboard

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@highq.nl of te bellen naar 0348-460411. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief