HighQ gaat de samenwerking aan met Staan: lees hier meer.

Het verhaal van Sportbedrijf Rotterdam

"HighQ was het missende puzzelstukje binnen dit project. De link tussen data en de rapportage behoefte van Sportbedrijf Rotterdam." - Jack Toutenburg, Sportbedrijf Rotterdam
Sportbedrijf Rotterdam logo

Sportbedrijf Rotterdam exploiteert, onderhoudt en ondersteunt sportlocaties in Rotterdam. Dit varieert van gymzalen en atletiekbanen tot hockeyvelden en zwembaden. Zij stellen zichzelf het doel om alle Rotterdammers aan het sporten te krijgen. Dit doen zij mede door ervoor te zorgen dat iedereen een goede, schone en veilige sportlocatie in de buurt heeft.

Structurele management- en stuurinformatie in Power BI

Sportbedrijf Rotterdam heeft behoefte aan structurele inzichten voor verschillende belanghebbenden in hun organisatie. Dit geldt voor het management – dat informatie over KPI’s wil op gebied van financiële prestaties en operationele activiteiten – en voor medewerkers die betrokken zijn bij de operationele activiteiten bij de organisatie. Zij krijgen bijvoorbeeld inzicht in de huidige lengte van een wachtlijst, het aantal bezoekers of verhuringen van locaties.

Voorheen moest dit werk veelal handmatig gebeuren en waren er diverse softwarepakketten nodig. Hoewel de medewerkers goede kennis hebben van wat er speelt binnen het sportbedrijf, helpt het hen ook om dagelijks de rapportages met stuurinformatie erbij te kunnen pakken. Van onderbuikgevoel of veel handmatige acties naar snel datagedreven beslissingen kunnen nemen.

De rol van HighQ

HighQ is aangesloten toen het project al was gestart. Op dat moment was al geïnventariseerd welke stuurinformatie voor Sportbedrijf Rotterdam van belang zou zijn, was een deel van de data al ontsloten en zijn de eerste rapportages gemaakt.

HighQ was hierbij betrokken om de brugfunctie tussen business (‘dit hebben we nodig’) en de data engineers (‘dit hebben we aan data’) te vervullen. Door onze ervaring op het snijvlak van businesskennis en -gevoel, en goed begrip van hoe om te gaan met data, kon HighQ deze functie vervullen en een goede vertaling maken van de wensen en eisen. Daarbij heeft de consultant ook opgetreden als sparringpartner van Sportbedrijf Rotterdam, is meegedacht over waardevolle informatie voor de eindgebruikers van de dashboards en zijn trainingen verzorgd aan medewerkers van het Sportbedrijf. Tot slot heeft de consultant ook meegebouwd aan diverse dashboards.

Hoe brengt HighQ de stuurinformatie verder bij Sportbedrijf Rotterdam?

  • Goed begrip van welke informatie voor eindgebruikers in de business van belang zijn
  • Dit vertalen naar dataoplossingen in samenwerking met de opdrachtgever en andere externe partij
  • Het vervullen van de brugfunctie tussen data en business
  • Uitvoeren van de bepaalde oplossingen door dashboards te bouwen in Power BI (winst- en verliesrekening, balans, verhuur, verlof, verzuim, operationele activiteiten en meer)
  • Zorg dragen voor een goede overdracht naar de organisatie door het verzorgen van trainingen en documenteren van technische (‘hoe is het gebouwd’) en functionele kennis (‘hoe is het te gebruiken’)

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief