Het verhaal van Tsavo

“Dankzij HighQ hebben we nu niet alleen een geautomatiseerde planningstool, maar ook een dashboard met onze belangrijkste sturingsinformatie!” - Jeroen Heus, Finance Manager Tsavo
Tsavo color logo

‍Groeiende planning bij Tsavo‍

Tsavo is gespecialiseerd in het verduurzamen, revitaliseren en onderhouden van gebouwen voor professionele vastgoed eigenaren. Door verduurzaming scenario’s in kaart te brengen en de realisatie te begeleiden, ontzorgt Tsavo opdrachtgevers in het traject naar duurzame en toekomstbestendige gebouwen. Tsavo is ambitieus en groeit snel. De organisatie is in 2019 en 2020 twee keer op rij verkozen tot FD Gazelle, een prestigieuze ondernemers Award voor de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.

Geautomatiseerde capaciteitsplanning voor projecten

Tsavo werkt met een capaciteitsplanning om zicht te houden op de projecten en de beschikbare capaciteit van hun medewerkers. Door de snelle groei van de organisatie werd deze planning steeds complexer. Het toevoegen van nieuwe projecten in de planning kost te veel werk. Bovendien leidden verschuivingen in de projectplanning tot veel handmatige aanpassingen, waardoor de kans op fouten toenam.

HighQ heeft samen met Tsavo gekozen voor een geautomatiseerde oplossing in Excel. Het toevoegen en het wijzigen van projecten en de bijbehorende planning is nu aanzienlijk minder tijdsintensief en foutgevoelig. Bovendien heeft Tsavo nu de beschikking over een dashboard met de belangrijkste sturingsinformatie. Met deze complete planningstool kan Tsavo met een gerust hart verder groeien.

Onze aanpak

De consultants van HighQ zijn samen met Tsavo om de tafel gaan zitten voor een capaciteitsplanning op maat. Na het in kaart brengen van de behoeften en wensen van Tsavo, heeft HighQ een aantal scenario’s uitgewerkt. In overleg is gekozen voor een verdergaande geautomatiseerde capaciteitsplanning in Excel, waarbij aan alle organisatie specifieke eisen is voldaan met een beheersbaar kostenplaatje. Op basis van de benodigde sturingsinformatie heeft HighQ een dashboard ontwikkeld. Nu heeft Tsavo altijd direct een helder overzicht van de meest actuele project-en capaciteitsplanning.

Hoe brengt HighQ finance verder bij Tsavo?

  • Samen zoeken naar de best passende oplossing voor de organisatie
  • Nieuwe project- en capaciteitsplanning op maat
  • Een geautomatiseerd proces waar mogelijk, dus minder tijdsintensief
  • Aanpassen van de planning nu veel eenvoudiger en minder foutgevoelig
  • Nieuw dashboard geeft beter inzicht in actuele project- en capaciteitsplanning

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@highq.nl of te bellen naar 0348-460411. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over HighQ en heb je een vraag over de wereld van finance en data? Stel dan gerust jouw vraag. We helpen je graag verder.

HighQ Helpt Jou Verder

Aanmelden nieuwsbrief