Referentie OkéGroep

“Met de hulp van de consultants van HiqhQ hebben we nu in veel minder tijd veel meer informatie in onze weekrapportages!”

 - Michael van Nol, Algemeen Directeur Oké Groep -

Van een statische naar een dynamische weekrapportage

Oké Groep is werkzaam in de schoonmaak, vastgoed service en milieutechniek.  Van reguliere en periodieke schoonmaak van gebouwen tot specialistische reinigingsklussen, asbestsanering en ontruimingen. Sinds de oprichting in 1986 is Oké Groep uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met een betrouwbaar imago. Door regionaal te werken zit Oké Groep altijd dichtbij en kan het bedrijf snel en flexibel inspelen op de wensen van de klant. 

Financiële weekrapportage in Power BI

Oké Groep maakte voor haar entiteiten Schoonmaak, Vastgoedservice en Milieutechniek wekelijks aparte rapportages. Voor het opstellen van deze weekrapportages werden alle benodigde gegevens verzameld in een Excel bestand en hierin verder verwerkt. Dit kostte in totaal ongeveer zes uur per week.

De benodigde data voor de week rapportages zijn grotendeels beschikbaar in Exact Online en nu via een connector gelinkt aan Microsoft Power BI. De consultants van HighQ hebben voor Oké Groep in Power BI een dynamische weekrapportage ontwikkeld. Het Power BI-dashboard geeft direct inzicht in de belangrijkste KPI’s en biedt mogelijkheden om door te klikken naar de onderliggende gegevens. Zo heeft Oké Groep nu niet langere en statisch weekoverzicht in Excel, maar een dynamisch Power BI-dashboard met actuele sturingsinformatie en direct inzicht in de verklarende factoren voor de KPI’s.

Onze aanpak

Dankzij de mogelijke koppeling met de gegevens in Exact Online, was de keuze voor Power BI als rapportage tool snel gemaakt. HighQ en Oké Groep zijn samen om de tafel gaan zitten om de eisen en wensen voor de nieuwe weekrapportage in kaart te brengen. Op basis van deze rapportage behoeften hebben de consultants van HighQ in relatief korte tijd een dashboard in Power BI gebouwd. Door snel te schakelen tussen de consultants en de opdrachtgever, kon het dashboard zelfs al binnen enkele dagen worden opgeleverd!

Hoe brengt HighQ finance verder bij Oké Groep?

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de consultants van HighQ jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@highq.nl of te bellen naar 0348-460411. We gaan graag met je om de tafel om je er alles over te vertellen!

 

Neem contact op